The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use real content in the Consulting Process, anytime you reach a review point you’ll end up reviewing and negotiating the content itself and not the design.
Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yine Bilkent Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamladı. İzlesene.com’da pazarlama iletişimi alanında başlayan kariyerine, Twitter’da Marka Stratejisti olarak devam etti.
Akabinde, Somera’da Strateji Direktörü pozisyonunu devralarak, marka, kurum ve ajanslara, veri analizi, veri odaklı pazarlama ve iletişim stratejileri üretmek üzerine çalıştı. TikTok’un Türkiye pazarına girmesiyle beraberTikTok Türkiye Satış Direktörü olarak görev aldı.
Yaklaşık 10 sene boyunca aldığı farklı görevlerde pek çok sektörde aralarında Unilever, P&G, Coca-Cola, FritoLay, Trendyol, Hepsiburada, LC Waikiki, Mavi, Turkcell, L’oreal gibi önde gelen 100’den fazla yerli ve global şirket, GroupM, Publicis, Grey, Ogilvy, Senfonico gibi ajanslarla; pazarlama ve reklam iletişimi stratejileri, konumlandırma, kreatif kampanyalar konusunda birlikte çalışarak pek çok başarıya imza attı.
2020’de Meta’nın (eski adıyla Facebook) Türkiye’de yetkilendirdiği 5 eğitmenden biri oldu. Kurmuş olduğu danışmanlık ve eğitim şirketi çatısı altında marka, ajans, girişim ve startuplarla çalışmaya devam ediyor. Hackquarters, Facebook, Girvakve Hepsiburada gibi kurumların programlarında sayıları 200’e yaklaşan orta ölçekli girişim ve startup’a büyüme odaklı stratejiler hakkında mentorluk yapıyor.
Trendler, sosyal medya pazarlaması ve bağlantılı marka olmak hakkında kurumsal eğitimler veriyor, ilham verici konuşmalar yapıyor, içerik üretiyor. Türkiye’de iş dünyası kategorisinde en çok dinlenen podcastlerinden biri olan “Tüketime Övgü” podcastinin yapımcıları arasında yer alıyor.
AMAÇ : Trendler, teknolojik gelişmeler, platformların getirdikleri yeniliklerle beraber tüketici davranışları, segmentleri, alışkanlıkları, motivasyonları değişiyor hem de sürekli. Tüm bunların yanı sıra; psikolojik faktörler, influencer marketing, farklı içerik formatları, çoklu mecra kullanımı gibi pek çok konuyu entegre eden ve daha yukarıdan bakan bir yaklaşım ve stratejiye ihtiyacımız var. Tüm bu yaklaşımları, müşteriyi yakından tanımayı, “bağlantılı marka olmak” için nasıl bir yaklaşıma sahip olmak gerektiği ve bunun için nasıl bir yol haritasını ve araçları içeren bir eğitim.
İÇERİK :
KİTLE / SÜREÇ : Pazarlama ekibi, E-ticaret ekibi, Growth ekibi, İş Geliştirme ekibi, Ürün Yöneticileri, Sosyal Medya ekibi ve kreatif, medya planlama, sosyal medya, influencer, performans ve growth ajansları
1/2 gün ya da 1 gün, workshop talep edilmesi durumunda + 1/2 gün
AMAÇ : Her sene farklı alanda onlarca trend raporu paylaşılıyor. Peki bunlar gerçekten ne kadar trend? Her ülkenin, tüketici segmentinin bu trendlere cevabı aynı şekilde olmayabilir. Ya da, başka bir açıdan bakalım; örneğin fijital yıllardır trend olmasına rağmen birçok şirket bunu dijitalleşme olarak görüyor halbuki burada trend çoğunlukla bir servis, hizmet ya da deneyimin dijital olması anlamına geliyor. Sektör ve segmente göre yılın teknoloji, pazarlama ve kültür trendlerini ve bunların nasıl hayata geçirilebileceğini, örneklerini içeren bir eğitim programı.
İÇERİK :
KİTLE / SÜREÇ : Pazarlama ekibi, E-ticaret ekibi, Growth ekibi, İş Geliştirme ekibi, Ürün Yöneticileri, Sosyal Medya ekibi ve kreatif, medya planlama, sosyal medya, influencer, performans ve growth ajansları
1 – 2 saat
AMAÇ : Dünyada 3 milyarı geçen, Türkiye’de yaklaşık 40 milyon kişinin vakit geçirdiği, eğlence ve özgünlüğü merkezine alan TikTok! Peki bir marka TikTok’ta mevcut ve potansiyel müşterileriyle nasıl bağ kurabilir ve bağlantıda kalabilir? TikTok ve dinamiklerini, markalar için TikTok’ta varlık göstermenin, içerik üretimi ve reklam stratejisini içeren bir eğitim program.
İÇERİK :
KİTLE / SÜREÇ : Pazarlama ekibi, E-ticaret ekibi, Growth ekibi, Ürün Yöneticileri, Sosyal Medya ekibi ve kreatif, medya planlama, sosyal medya, influencer, performans ve growth ajansları
3 saat
AMAÇ : Hem içerik üreticileri hem de markalar için yükselişte olan bir içerik formatı ve oldukça “cool” olarak konumlanan podcast. Türkiye’de 10 milyonu geçen podcast dinleyiciyle markalar nasıl bağlantı kurabilir, hangi tür formatlar, sponsorluklar ve içeriklerle nasıl bir strateji oluşturabilir başlıklarını içeren bir eğitim programı.
İÇERİK :
KİTLE / SÜREÇ : Pazarlama ekibi, E-ticaret ekibi, Growth ekibi, İş Geliştirme ekibi, Ürün Yöneticileri, Sosyal Medya ekibi ve kreatif, medya planlama, sosyal medya, influencer, performans ve growth ajansları
1 saat