İş Yaşamında Duygusal Dayanıklılık Neden Önemli?
İş yaşamında çalışanların duygu durumlarını ve dolayısıyla performanslarını etkileyen en büyük faktör anlaşmazlık ortamlarında vermek istedikleri yanıtı vermek yerine tepkisel…
İş yaşamında çalışanların duygu durumlarını ve dolayısıyla performanslarını etkileyen en büyük faktör anlaşmazlık ortamlarında vermek istedikleri yanıtı vermek yerine tepkisel…
Kompleks Problemleri Basitçe Çözmek – Design Thinking Bölüm 3: Fikirler Okyanus, Hadi Sahaya Çıkıyoruz Geçtiğimiz haftalarda, “Galaktik Kahve Krizi” senaryomuzu…
Kompleks Problemleri Basitçe Çözmek – Design Thinking Bölüm 2: Problem Ne & Nasıl Tanımlarız, Fikir Üretmek Geçen hafta, “Galaktik Kahve…
Kompleks Problemleri Basitçe Çözmek – Design Thinking Design Thinking, veya Türkçedeki karşılığıyla Tasarım Odaklı Düşünce, hatırı sayılır bir süredir hayatımızda…
Markanı Parlatmaya Ne Dersin? – Ne iş yapıyorsunuz? – Marka danışmanıyım. – Sizce ben marka olabilir miyim? – Herkes duruşu,…
“Tanrısal gücü ele geçiren, insanlıktan çıkıyordu” Murat Menteş / Afili Hafiye Söz konusu Yapay Zeka olunca, her zaman bir korku…
Veri Odaklı Karar Alma: Kurumların Başarı Yol Haritası Günümüz iş dünyasında, hızla değişen ve VUCA dünyasında rekabet etmek için doğru…
Kişisel gelişim eğitimlerinin olmazsa olmaz (hatta klişe) cümlesi; “hayatınızın direksiyonunda kim var?” Bize bu eğitimlerde hep “hayatınızın direksiyonunda siz olmalısınız”…
Bireylerin yaşamları içerisinde zaman zaman tatmin seviyesinin düşmesi, bazen nereden nasıl devam edeceklerinden emin olamamaları, karar verememeleri, belirsizlik süreçlerini netleştirmede…
Design Thinking’in Kazandırdığı ve Geliştirdiği Yetkinlikler Design Thinking yaklaşımının içerisine girdikçe, farklı beceri ve yetkinliklerimin de geliştiğini net bir şekilde…
Ağaçkakan mısın yoksa Arı Kuşu mu? Yıllardır gençlere her şeyin bir hayalle başladığını anlatıyorum. Evet hepimiz gözümüzde canlandırabileceğimiz şeyler kadar…
BENDEN DUYMUŞ OLUN; DENGEYİ KORUMANIN FORMÜLÜ VARMIŞ…. Ruhumuzun dengesini yakalamak meselesi belki de hayatlarımızın merkezindeki konumuz. Geçen yazımda mütemadiyen “dengemi…
DENGEMİ BOZABİLİRSİNİZ! “Benim dengemi bozmayınız” demişti Turgut Uyar. Aslında bir “tel cambazı” anlatıyordu şiirde. Ama biz hepimiz üzerimize alındık yıllardır,…
Şiişştt, Kimse Duymasın! Ben profesyonel çalışma hayatına başlayalı oldu biraz. Net bir tarih vermeyeyim ama şunu diyebilirim ki bizim zamanımızda…
Sessiz ve Derinden ‘’Sessiz İSTİFA’’ İstifa etmek ya da etmemek işte bütün mesele bu. Cümleyi kendisinden aldım ama eminim Danimarka’nın…
Herkes “bitcoin alsak mı?” diye soruyor?? 80’ lerde “borsaya girmek” meselesine nasıl davrandıysak bitcoin alalım mı bakışı da benzer bir…
Hızla dijitalleşen iş dünyası ile çalışanların hızı ve verimliliği artarken bu sürece uyum sağlamanın zorlaşmaya başladığı görülmektedir. Çalışma hayatında da…
Gelişen iş dünyası sayesinde çalışanlar daha yoğun bir çalışma sürecine uyum sağlamak zorundalar. İşinizin en önemli gerekliliklerinden birisi de değerler…
Çalışma hayatında da tıpkı eğitim hayatında olduğu gibi çalışanlar kendilerini sürekli olarak geliştirmeleri gerekmektedir. Eksik oldukları alanlarda eğitim almalı ya…
Gelişen teknoloji ile bilgiye ulaşmak daha kolay hale geldi. İş hayatında ve günlük hayatımızda karşılaştığımız sorunları çözmek ve insanlara fayda…
Eleştirel düşünmeyi kültür haline getiren organizasyonlar daha iyi kararların verildiğini fark ettiler. Problemler daha kolay çözüldü. Daha az insanın ‘Bunu…
Varsayımlar bana hep ateşten gömlek gibi görünür… Doğru noktada kullanıldığında projelerde bizleri harika noktalara götürebildiği gibi; yanlış kullanıldığında ise büyük…
Gündelik yaşantımızda ve iş dünyasında problem çözmek için başvurduğumuz yöntemlerin kaçını bilinçli olarak seçiyor ve uyguluyoruz? Bilinçli adımlarımızın kaçı gerçekten…
Nazlı Arıkan e-Varan için yazdı! Bir Sihirdir Nefes Doğduğumuz andan yaşamımızı sonlandırana kadar otomatik olarak yaptığımız yaşamsal faaliyetimizdir. Doğru nefes…
Zeynep Karagöz e-Varan için yazdı! Zeynep Karagöz’ün e-Varan için yazdığı yazıyı değerli okurlarımızla paylaşıyoruz. Keyifli okumalar 🙂 21.YY Becerileri (Yetkinlikleri)…
Murat Yerdakalmazer e-Varan için yazdı! Murat Yerdakalmazer’in e-Varan için yazdığı yazıyı değerli okurlarımızla paylaşıyoruz, keyifli okumalar. Eleştirel düşünme, hayatın birçok…
Lise yıllarından beri koşuyorum. İlk maratonumu 2016 senesinde Rotterdam’da koşmaya karar vermiştim. Rotterdam aynı zamanda benim Unilever’de çalışırken ilk yurtdışı…
Günümüzde dijital dönüşüm, sektörden bağımsız olarak her alanda etkisini göstermektedir. Hızla değişen ve gelişen küresel rekabet ortamında kurumsal hafıza oluşturmak…
Bir kurumun sistematik ve uyumlu bir şekilde çalışması, kurumun verimliliğinin ve üretkenliğinin göstergelerindendir. Her işletme, pek çok sisteme sahiptir ve…
Yaratıcı süreç, her insan için farklı şekillerde ve farklı zaman çizelgelerinde kendini gösterir. Yaratıcı kişi veya potansiyelini açığa çıkarabilen herkes,…
Zaman yönetimi, zamanınızı belirli faaliyetler arasında nasıl bölüşeceğinizi organize etme ve planlama sürecidir. İyi bir zaman yönetimi, daha fazla değil,…
Yetkinlik Bazlı Mülakat Nedir? Yetkinlik bazlı mülakat son zamanlarda oldukça sık kullanılan mülakat tekniklerinden birisidir. Bu mülakat türü, davranışsal veya…
Günümüzde birçok insan kendi işinin patronu olmak için çeşitli kariyer basamaklarını adım adım tırmanmakta. Bu hedeflerin büyük bir bölümü ise…
Günümüzde gelişen teknoloji ile bilgiye ulaşmak daha kolay hale gelmiştir. İş hayatında ve günlük hayatımızda karşılaştığımız sorunları çözmek ve insanlara…
Son zamanlarda teknoloji çağının gelişmesi ile birçok farklı düşünce yapısı ortaya çıkmıştır. Bunlardan birisi de algoritmik düşünme sistemidir. Algoritmik düşünme,…
Her şirket, çalışanları ve iş verenleri için daha fazla değer yaratmak ister ancak bu durum, büyüme ile marjlara, yeniden yatırım…
Günümüzde gelişen iş dünyası ile insanlar daha tempolu ve daha yoğun bir çalışma sürecine uyum sağlamak zorunda kalmışlardır. Belirli bir…
Günümüzde insan kaynakları departmanları her zamankinden daha fazla veri üretiyor ancak verilerini değerli iç görülere dönüştürme yeteneğinden yoksunlar. İnsan kaynakları…
İnsan Kaynakları analitiği (İK Analitiği), çalışan performansını iyileştirmek ve çalışanları kurum bünyesinde tutmayı sağlamak için insan analizi ve analitik süreci…
Pandemi süreci ile daha önce uzaktan çalışmamış birçok çalışan evden çalışmak zorunda kaldı. Bu, uzaktan çalışma kararlarının birçoğu ise plansız…
İngilizcede learning agility olarak bilinen öğrenme çevikliği, son on yılda giderek daha da popüler bir kavram haline geldi. İnsan kaynakları…
İngilizcede learning agility olarak bilinen öğrenme çevikliği, son yıllarda giderek daha da popüler bir kavram haline geldi. İnsan kaynakları çalışanları…
Çevikliği düşündüğümüzde, genellikle hızlı ve kolay hareket edebilmeyi ve düşünebilmeyi düşünürüz. Bu durum, genellikle işimizde bizden beklenen bir özelliktir. Yeni…
Tasarım odaklı düşünme (design thinking), yeni teknolojik ürünler yaratma süreci olarak başlamıştır. Zamanla bu metodoloji artık tüm dünyada hem özel…
Bir insan kaynakları yöneticisi olarak yeni çalışanları işe alırken düşünmeniz gereken pek çok kriter vardır. Peki bir insan kaynakları yöneticisi…
“Problem Çözme” ve “Eleştirel Düşünme” Bizi bugüne getirmiş olan yeteneklerimiz yarına götürmeyecek… Dünyanın birçok farklı ülkesinde üniversiteler, iş dünyasının devleri…
Sürekli öğrenmeye açıklık ve multidisipliner bir bakış açısına sahip olmak daha da önem kazandı,artık bugün yapılan işlerin çoğu yakın gelecekte…