The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use real content in the Consulting Process, anytime you reach a review point you’ll end up reviewing and negotiating the content itself and not the design.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra Başkent Üniversitesi Klinik Psikoloji bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.
Aldığı Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi ve Mindfulness Temelli Bilişsel Terapi eğitimlerinin ışığında yetişkinlere psikoterapi hizmeti vermektedir.
Aynı zamanda devam etmekte olan Yönetim ve Örgütsel Davranış yüksek lisansı ve 3 yıllık insan kaynakları tecrübesine ek olarak İnsan Kaynakları ile ilgili aldığı çeşitli eğitimler ile İşe Alım, Oryantasyon Eğitimleri, Stratejik İş Ortaklığı, Mesleki ve Kişisel Gelişim Faaliyetleri, Pozitif Kültür Yaratma ve Liderlikte İletişim gibi konularda danışmanlık ve eğitim hizmetleri vermektedir.
Klinik Psikoloji ve Organizasyonel Psikoloji alanlarındaki akademik ve mesleki bilgilerini sentezleyerek çalışanların işe bağlılıkları ve psikolojik iyi oluş halleri kapsamında kurumlara danışmanlık hizmeti vermektedir.
Problemi Belirleyelim : Dikkat eksikliği ve odaklanma sorunlarında belirtiler nelerdir?
Dikkat Türleri nelerdir? Bu türlere yönelik çalışmalar nelerdir?
Dikkat ve Konsantrasyon Testleri Uygulaması : Kendinizi ve dikkatinizi değerlendirme
üzerine 2 test uygulaması
Dikkat eksikliği ve odaklanma sorunlarının sebepleri nelerdir?
İş hayatında dikkat ve odaklanma becerisinin olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir?
Dikkat eksikliği ile birlikte gelen hatalar karşısında psikolojik direnç ve öz şefkati nasıl
uygularız?
Gündelik hayatta uygulanabilecek odaklanmayı sağlayan basit 4 yöntem: Bilişsel
egzersizler, Zaman yönetimi, Sağlıklı baş etme yöntemleri, Öz Bakım stratejileri
Transandantal Meditasyon : Dikkati toparlamak için bir uygulama
Takım Oyunları : Ice Breakers!
İki Gerçek Bir Yalan Oyunu
Kariyerinizde sizi bekleyen olası sorunlar
Mutluluk ve Esenlik Kavramı nedir?
Mindful Yeme Meditasyonu
Psikolojik Esneklik Kavramı nedir?
Öz Şefkat Nedir?
Toplarla Hokkabazlık : Odağı toplama egzersizi
AMAÇ : Çocukluk döneminde yaşadığımız zorlu deneyimlerin güncel temsilleri olarak bizi takip eden şemalar, aslında yetişkin hayatımızda peşimizi bırakmayan tuzaklardır. Tuzakların nerede olduğu bilinirse bu tuzaklara düşme ihtimali de azalır. Bu eğitimde amacımız katılımcıların kişiliğine yerleşmiş, varlığı ile yaşam tuzaklarına dönüşen şema ve modların nereden geldiğini anlamak, bunları belirlemek ve tanımlamaktır. Özellikle iş yaşamında şema ve modların farkında olmak, psikolojik direnç ve zihinsel kontrol konforu sağlaması açısından kariyerinde benzer sorunları sıklıkla yaşayan bireyler için önerilmektedir.
İÇERİK :
KİTLE / SÜREÇ : Her kademe çalışanlar için
Sınıf içi 1 gün ya da online 2 seans
AMAÇ : Şema ve modlar, erken dönemlerden itibaren kullanıldıkları için çok tanıdık hale gelir; bu sebeple birey bunları fark etmek ve değiştirmek üzerine oldukça dirençlidir. Farkında olma ve değiştirmeye karşı konulan bu tutum, farklı zaman ve durumlarda bireyin sıklıkla olumsuz hissetmesine, kendisi için önem taşıyan yaşam deneyimlerinden kaçınmasına veya aşırı telafi davranışlarda bulunarak sınırları zorlamasına neden olabilir. Bu eğitimde, şema terapi ekolünden faydalanarak iş hayatında bizleri tetikleyebilecek şema ve modları anlamaya, uyum bozanları değiştirmeye ve daha sağlıklı bir versiyon oluşturmaya yönelik farkındalık kazandırma amaçlanmaktadır.
İÇERİK :
KİTLE / SÜREÇ : Her kademe çalışanlar için
Sınıf içi 1 gün ya da online 2 seans
AMAÇ : Mindfulness pratikleri bireylerde bilimsel araştırmalarla desteklenmiş pek çok katkı sunmaktadır. Bu eğitimle -her bireyin farklı dinamiklerinin de olduğunu görerek ve kabul ederek- stres kaynaklarını anlama ve tekrarlayan negatif düşüncelerde azalma gibi etkiler amaçlanırken; odaklanma ve stresle başa çıkma gibi becerilerde artış görülmesi amaçlanmaktadır. Eğitim içerisindeki uygulamalı teknikler ile bu etkilerin katılımcıların tüm yaşamlarına etki etmesi hedeflenir.
İÇERİK :
KİTLE / SÜREÇ : Her kademe çalışanlar için
Sınıf içi 1 gün ya da online 2 seans
AMAÇ : Carl Rogers’ın Fenomenolojik Benlik Kuramı, hümanistik psikoloji kuramından doğan; insana ve onun yeteneklerine değer veren ve koşulsuz kabul gösteren bir bakış açısını kapsar. Bu eğitimde, “Ben kimim? Benim için değerli olanlar nelerdir? Neleri yapabilirim? Ne istiyorum?” gibi soruları kendinize sormayı ve cevapları doğrultusunda hayatınızı kabul etmeyi veya şekillendirmeye yönelik cesareti ve motivasyonu artırmayı amaçlanmaktadır.
İÇERİK :
KİTLE / SÜREÇ : Her kademe çalışanlar için
Sınıf içi 1 gün ya da online 2 seans