Hızla dijitalleşen iş dünyası ile çalışanların hızı ve verimliliği artarken bu sürece uyum sağlamanın zorlaşmaya başladığı görülmektedir. Çalışma hayatında da tıpkı eğitim hayatında olduğu gibi çalışanlar kendilerini sürekli olarak geliştirmeli eksik oldukları konularda eğitim almalı ya da iyi oldukları alanlarda daha da başarılı olmak için çeşitli eğitimlerden faydalanmalıdırlar. İşlerinde kendilerini geliştirmek isteyen birçok insan için çeşitli alan eğitimleri bulunmaktadır. Bu eğitimlerden birisi de Dijital Okuryazarlık Eğitimi’dir.
Peki Dijital Okuryazarlık Eğitimi nedir ve neden önemlidir? Bu yazımızda Dijital Okuryazarlık Eğitimi hakkında merak edilenleri kapsamlı bir şekilde sizler ile paylaşacağız
Dijital Okuryazarlık Nedir? Kimler Dijital Okuryazarlık Eğitimi Almalı?
Dijital okuryazarlık, akıllı cihazların analiz etme ve bilgiyi bulma becerilerine verilen isimdir. Akıllı telefonlar, tabletler, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar ile ağ cihazlarının sağladığı üretme ve aynı zamanda paylaşabilme yetisidir.
Dijital okuryazarlık kavramının özüne baktığımızda iki terimin birleşmesiyle oluştuğunu görmekteyiz. Dijital ve okuryazar terimlerinin farklı kombinasyonları üzerinde oluşmuş olan bu terim, akıllı cihazların prensiplerini de içerir. Dijital okuryazarlık, uzmanları dijital okuryazarlığı hangi akıllı cihaz kullanılırsa kullanılsın içeriği anlama, analiz etme ve istenilen bilgiyi bulma becerisini geliştirmek ve kullanmak olarak tanımlıyorlar.
Bireyler dijital okur yazarlık konusunda bilgilerini geliştirdikleri zaman, soysal medya araçları dahil olmak bütün dijital araçları doğru şekilde kullanmayı, servis edilen içeriği doğru anlamayı ve sağlıklı içerik üretimi yapmayı bilirler. Bu durum daha çok ve doğru kitle ile kişiyle etkileşim içine girmesini sağlar. Ayrıca E-Varan olarak sunduğumuz bu eğitimden ilgi duyan herkes
2 saatlik webinar eğitimi alarak yararlanabilir.
Dijital Okuryazarlık Eğitimi’nin İçeriği Nedir?
E- Varan Olarak sunduğumuz bu eğitimin içeriği ise şu şekildedir:
1.Sanal içerik ne demektir?
“Metin ve sesli içerik farkı
2.Sanal içeriği hayatımıza getirdiği olumsuzluklar ve riskler
3.Dijital okuryazarlık tanımı nedir?
“Dijital’ ve okur yazarlık gibi iki farklı kavram nasıl bir araya gelir?
4.Dijital okur yazarlığın bilişsel boyutunun 3 aşaması
a.Bilgiyi kullanma
b.Anlayabilme
c.İçerik üretme
5.Dijital okur yazarlığın teknik boyutu
6.Dijital okur yazarlığın sosyal boyutu
7.En çok rastlanan dijital iletişim dünyasına ait kavramlar
8.Sanal dünyada iletişime dair mutlaka uyulması gereken kurallar
Bu yazımızda Dijital Okuryazarlık Eğitimi’ni ele aldık. E-Varan olarak sunduğumuz kurumsal danışmanlık hizmetlerimiz ile sizi ve işinizi başarıya ulaştırır, çalışanlarınızı motive etmek için çeşitli stratejiler uygularız. Daha detaylı ve kapsamlı bilgi için siz de web sitemizi ziyaret edebilir veya iletişim kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.