İlhan Ören
Eğitmen
Eğitim Tasarımcısı
Deneyimsel Öğrenme Uzmanı
Ön lisansını Marmara Üniversitesi Elektrik Bölümü, lisansını Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü, Yüksek Lisansını ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Medya ve Kültürel Çalışmalar bölümünde tamamlamıştır.
Özel sektörde koordinatör, proje lideri, yönetici vb. görevlerde yer aldı. 2001 yılından bu yana ana uzmanlık alanı olan: “Deneyimsel Öğrenme ve Oyunlaştırma” konularındaki kurumsal çalışmalarına, sahibi bulunduğu Teamworks firması üzerinden devam etmektedir.
2018 yılında Çanakkale’de, “Okullar Doğada” markası üzerinden yürüttüğü proje kapsamında 5-15 yaş arası gençlik gruplarına yönelik, halen sürdürdüğü “Doğada Deneyimsel Öğrenme” parkurlarına hayat vermiştir. 2020 itibariyle projenin sanal ortam etabı olan “Çocuklar Doğada” markasını oluşturmuş ve Youtube yayıncılığına başlamıştır.
Sertifika sahibi olduğu eğitimler arasında İple Erişim, Fotoğrafçılık, Mindfulness, Girişimcilik, NLP, Arama Kurtarma, Seramik, Gitar vb. eğitimler yer almaktadır. 2017-2020 yılları arasında katıldığı tarım eğitimleri doğrultusunda 6 farklı alanda eğitim sertifikası bulunmakta olup 2021 itibariyle çiftçilik alanında kuru tarım uygulamalarına başlamış ve Tarım Bakanlığının yürüttüğü Organik Tarım sertifikasyon programında yer almıştır.
Uzman seviyesinde ilgilendiği doğa sporların başında Dağcılık, Kaya Tırmanışı, Yelken, Dalış, Dağ Bisikleti, Tur Bisikleti, Motosiklet, Kano vb. sporlar yer almaktadır. Aynı zamanda MEB onaylı “Güvenli ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitici Eğitmeni” olarak da görev yapmaktadır.
Evli ve iki kız babası olan İlhan ÖREN, yönetici-sahip pozisyonlarında bulunduğu markaları üzerinden multi-disipliner iş yaşamına devam etmektedir.
Webinar ve Keynote Konuşmaları
1.Dijital Kültür – Noktaları Birleştir
2.Doğada Yaşam ve Kampçılık
3.Gerçeklik Algısının Eşiğinde “-mış” gibi Gerçeklik
4.İki Teker ve İçimizdeki Çocuk
5.İnsanlığın Ortak Aklı: Yapay Zeka
6.Kültürel İnovasyonun Kişisel ve Toplumsal İletişim Becerilerine Etkileri
7.Mükemmel Değil, Organik Ebeveynlik
8.Okul Öncesi Periyotta Ekran Algısında Propaganda ve Manipülasyon İzleri
9.Tarım Toplumundan Dijital Topluma İletişim Becerileri
10.Tasarım Odaklı Düşünme Felsefesi
11.Toplum Kültüründen, Kurum Kültürüne Birlik Ruhu
12.Transmedya Hikaye Anlatıcılığı
Webinar içerikleri için tıklayın…
Ataletten Kurtulma (Harekete Geç!)
Amaç:Atalet, erteleme, gerçeklik algısı ile oluşan engeller, çağ uyumu ve kuşaklar arası iş yapış şekillerinde farkındalık temelli bir uyanış yakalamak amaçlanmaktadır.
İçerik:
- Kendini Tanı: Yolculuk Nerede başladı, nereye gidiyor? Öğrenilmiş çaresizlikler, konfor alanı algısı; eşikler-bahaneler-şikayetler
- Ebeveyn ehliyeti, karakter oluşumları, gerçeklik algımız ve paradigmalarımız
- Dünyanı Tanı/Büyük Reset: Toplum 5.0.’da yaşananlar: Çağ ne için ve nasıl doğdu? İnsan odaklı bu çağın temelinde neler var? Dijital yerli ve göçmenler çağı nedir? Senin yerin neresi? Okuryazarlıktan dijital okuryazarlığa hangi ehliyetlere sahibiz?
- Mobil Ol/Zaman ve Mekan Bağımsızlığına Uyum: Mobilite-101: Teknolojinin esiri değil, hükmedeni ol.
- Harekete Geç: Canlılar neden harekete geçerler? Hareket açılımları nelerdir? Mental ve fiziksel tarafta hareket odağı nasıl belirlenmektedir? Harekete geçmek için durmak, konuşmak için susmak: Mutluluk bakanlığı üzerinden “Değişim sende başlar.” hareketi.
Kitle: Her kademe yöneticiler, uzmanlar ve junior-senior çalışanlar için
Süre: Sınıf içi 1 veya 2 gün / Online 7-14 saat
Mekan: Online veya Yüz yüze
Eleştirel Düşünme (Toplum 5.0 Sürecinde EDB)
Amaç:Kurumlar açısından eleştirel düşünme yetkinliği yüksek yöneticiler ve çalışanlar, hızla dönüşen dünyada ayakta kalmak ve rekabetin sürdürülebilirliği için gerekli anahtardır.
Dijital dönüşüme adapte olmak
– Riskleri öngörüp zamanında önlem almak
– Mevcut çalışma biçimlerini geliştirmek
– Rekabet baskısı altında strateji oluşturup kaliteli karar almak
– Yaratıcılık ve inovasyonla büyümek isteyen kurumlar, çalışanlarında bu yetkinliği aramakta ve mevcut ekiplerinde de geliştirmeye yönelmektedirler.
İçerik: Bilişsel kapasitesi (Raven skoru) yüksek kişilerin eleştirel düşünme yetkinliği, PearsonPLC’nin VAS Modeli’ne uygun hazırlanmış olan uygulamalı bu eğitim ile önemli ölçüde geliştirilebilmekte ve ortaya çıkan değişim, eğitim sonunda uygulanan Watson Glaser II Eleştirel Düşünme Ölçeği ile hemen görülebilmektedir.
- Eleştirel düşünme nedir ve ne kazandırır?
- Düşünme ve karar alma sürecinde sıklıkla düşülen tuzaklar
- Aklımız nasıl çalışıyor? Kimler eleştirel düşünmede zorlanabilir?
- Düşünce ve karar almada duyguların etkisi
- Gerçek ve güvenilir bilgiye ulaşmanın önündeki engeller
- Varsayımları ve eğilimleri nasıl görebiliriz?
- Yeni fikirlerin değerlendirilmesinde kanıtların incelenmesi
- Eleştirel düşünürün alışkanlıkları
- Eleştirel düşünmenin 5 adımı
Kitle: Her kademe yöneticiler için
Süre: Sınıf içi 2 gün / Online 12 saat
Mekan: Online veya Yüz yüze
Oyunlaştırma ve Hikaye Sanatı (Benimle Oynar mısın?)
Amaç: Bilgi aktarımında sürdürülebilirlik, öğrenmemetodlarının merkezinde ise eğlence hedeflenerek geliştirilmiş eğitim tasarımında oyunlaştırma tabanlı tasarımların geliştirme ve süreç adaptasyonu sağlanmaktadır. Eğitim çıktısında oyun mekaniklerinin sağladığı öğrenim kolaylığının katılımcılara aktarımı, hikaye sanatı üzerinden konu bütünlüğü, devamlılık ve kalıcılık ilkelerinin kazanılması amaçlanmaktadır. Eğitim sonunda katılımcılara eğitim veya toplantı içeriklerinde kullanabilecekleri oyun yönergeleri teslimedilmektedir.
İçerik:
- Oyun oynayan insan: Homo Ludens
- Geçmişten günümüze oyun kültürü
- “Deneyimsel Öğrenme” kapsamında oyunlaştırma
- Oyun mekanikleri ve tasarım süreçleri
- Hikaye sanatı ve hikayeleştirme kavramı
- Geleneksel tekniklerin modern teknikler ile harmanlanması
- Uygulama ve incelemeler üzerine tasarım analizleri
Kitle: İk, Eğitim, Organizasyon, Kültür v.b. tabanlıkademede bulunan yöneticileriçin
Süre: Sınıf içi 2 gün / Online 13 saat
Mekan: Online veya Yüz yüze
Planlama ve Organizasyon (π ve O – Harikalar Diyarında Bir Gün)
Amaç:Gerçeklik algımızın sınırlarını zorlayacak, tavşan deliğine düşerek kendimizi çağ geçişi içerisinde bulacağımız eğitim içeriği teorik+pratik destekli gerçekleştirilmektedir. Masalsı tasarımı ile hikaye anlatıcılığında edilgen dönem yerine etken dönem vurgusuyla sahnelenen eğitim içeriğinde temel amaç: zaman algısının netlik kazanması sonucu bireysel ve ekip bazlı planlama-organizasyon becerilerini aktarılan metotlar ile geliştirmektir.
İçerik:
- Kendini tanı, potansiyelini keşfet. Yeni deneyimlere açıklık ilkesi ile karakterimizi belirleyen şapkaların incelenmesi, eski-mevcut-yeni dikilebilecek şapkaların analizlerinin gerçekleştirilmesi
- Saatleri ayarlama enstitüsüne giriş 101: Zamanın melodisinde zaman kavramına bakış ve hissedilen zaman.
- Planlama ve Organizasyon eğitim modüllerinde geleneksel tekniklerin modern teknikler ile uyumlanması ve kuşaklar arası köprü inşası.
- Toplum 5.0 sürecinde Dijital dünyaya uyanma ve uyumlanma. Yapay Zeka ve Dataizm temelli yardımcı uygulamaların belirlenmesi ve kullanım çalışmaları.
Kitle: Her kademe yöneticiler ve uzmanlar için
Süre: Sınıf içi 1 gün / Online 7 saat
Mekan: Online veya Yüz yüze
Sunum Teknikleri (Sunum Mihmandarlığı)
Amaç:Sunum tekniklerine dair geleneksel aktarımlardan farklı olarak modern tekniklere odaklanılan, çağ dönüşümü ve kuşaklar arası köprülerden hareketle ihtiyacı doğan kolaylaştırıcıların keşfedilip deneyimlenebileceği iki günlük bir yolculuktur Sunum Mihmandarlığı eğitimi.
Hikaye anlatıcılığından, yapay zekaya, beden dilinden, tasarım mimarlığına, gerçeklik algısına ve yeni deneyimlere açıklığa uzanacak bu yol hikayesinin ortak akılla anlam kazanması ve sunum becerilerine katkı sağlaması temel hedeftir.
İçerik:
- Kaynak Analizinde iç kaynak tarafında kendini tanı, potansiyelini keşfet. Dış kaynak gözleminde rekabetçi bilgi paylaşımı ile potansiyel gelişim alanlarının belirlenmesi.
- Dijital dünyanın kolaylaştırıcıları: Yapay Zeka ve Dataizm temelli yardımcı uygulamaların belirlenmesi ve kullanım çalışmaları.
- Etkili ve doğru ses kullanımı ile bedenin dilinin çözümlenmesi.
- Odaklanmayı güçlendirici düşünce ve nefes tekniklerinin aktarımı.
- Hikaye Anlatıcılığında yol haritasının belirlenmesi ve “Sahne senin” egzersizleri.
- Etkin ve sürdürülebilir katılım hedefli modern teknikler (Transmedya Hikaye Anlatıcılığı ve Tasarım Odaklı Düşünme)
- Sunum, salon ve kişisel tasarımlarının incelenmesi. Sunumda oyunlaştırma tekniklerinin örneklendirilmesi ve pratik çalışmaları.
Kitle: Her kademe yöneticiler, uzmanlar ve junior-senior çalışanlar için
Süre: Sınıf içi 1 veya 2 gün / Online 7-14 saat
Mekan: Online veya Yüz yüze
Verimlilik (Verimlilikte Sürdürülebilir Denge)
Amaç: Üretkenliği ve potansiyelleri en üst düzete çıkarmak hedefli ihtiyaç duyulan stratejileri belirlemek ve kolaylaştırıcılara sahip olarak gerekli donanımı elde etmek temel hedeftir. Temel olarak öncelik ve önemlilik dengesi, zaman planlaması, öz denetim, planlama ve organizasyon alanlarına destek olmak amaçlanmaktadır.
İçerik:
- Yaşamdaki rollerimiz ve potansiyel sınırlarımız
- Engeller ve risk analizleri
- Öncelik ve önemlilik dengesi
- Kaynakların Analizi ve yönetimi
- Zaman algısı ve zaman uyumu yakalamak
- Etkili planlama ve organizasyon analizi
- Kişisel ve sosyal hayat dengesinde uyum
- Çağ dönüşümüne adapte olmak, kolaylaştırıcıları keşfedip doğru kullanabilmek
Kitle: Her kademe yöneticiler, uzmanlar ve junior-senior çalışanlar için
Süre: Sınıf içi 2 gün / Online 13 saat
Mekan: Online veya Yüz yüze
Zaman Yönetimi (Zamanda Var Olmak)
Amaç: Var olan zaman döngüsü üzerine farkındalık yaratıcı bir bakış açısı kazanmak, zamanla etkin uyumluluk içerisinde olmak, öngörü ve önyargılardan kurtulup zamanda verimli bir biçimde var olabildiğini hissetmek.
İçerik:
- Zamanın kısa tarihi
- Zamanın Sonsuz Döngüsü
- Zamanla bütünleşik hareket etmek: Eğitim akışında zamanı kullanmak.
- Oldies but Goldies: Geleneksel Zaman Yönetimi Modelleri
- Mobilite, AI ve BigData’nın getirdiği dijital özgürlüğün zamanda var olmaya etkileri.
- Modern Teknikler ve Kolaylaştırıcılar
Kitle: Her kademe yöneticiler ve uzman çalışanlar için
Süre: Sınıf içi 1 gün / Online 7 saat
Mekan: Online veya Yüz yüze